Direcția de Sănătate Publică Buzău

Astăzi, la nivelul județului Buzău, a fost anunțat cel mai mare număr de decese raportate într-o zi, în ultima lună: trei. Același bilanț negru a mai fost înregistrat pe 7 iulie.

Pe de altă parte, autoritățile din sănătate anunță și cel mai mic număr de cazuri de Covid-19 înregistrate în ultima săptămână. Potrivit D.S.P., în ultimele 24 de ore, 19 persoane au fost diagnosticate cu coronavirus. 

„Astăzi, 12 august 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 1639;
 Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 991;
 Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 46;
 Număr persoane în carantină la domiciliu: 434;
 Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 152;
 Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 19 cazuri noi de persoane infectate cu SARS- CoV-2 (2 pacienți au fost testați și diagnosticați la laboratoare private și 1 pacient a fost testat într-o unitate sanitară din alt județ).
 Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 26 și 76 de ani.
 Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
 Au fost înregistrate și trei decese în rândul pacienților confirmați cu COVID-19.
– Deces nr. 44: pacient în vârstă de 69 de ani, internat după confirmarea cu SARS CoV-2 la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, cu simptomatologie medie-severă. Evoluția este nefavorabilă și este transferat pe Secția ATI, unde a decedat. Comorbidități: sindrom depresiv, adenom de prostată, obezitate, hiptertensiune arterială.
– Deces nr. 45: pacientă în vârstă de 79 de ani s-a prezentat la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este confirmată pozitiv cu SARS CoV-2 și internată în Secția Pneumoftiziologie. Evoluția este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II, boala Parkinson, fibrilație arterială, boala coronariană ischemică.
– Deces nr. 46: pacientă în vârstă de 57 de ani cu antecedente de boală pulmonară obstructivă cronică, se internează la Spitalul Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie specifică infecției cu SARS CoV-2. I se recoltează probă, iar rezultatul este negativ. Starea de sănătate se agravează, pacienta este transferată pe secția ATI, unde survine decesul. Post mortem, se efectuează o puncție pentru biopsie pulmonară, proba este trimisă la INCDMM Cantacuzino și confirmată cu COVID-19. Comorbidități: boală pulmonară obstructivă cronică decompensat, sindrom subocluziv.” , se menționează într-un buletin informativ transmis de Prefectura Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here