Încă un cămin pentru bătrâni intră pe lista focarelor de coronavirus din județul Buzău. De această dată este vorba despre un azil privat, situat în localitatea Haleș din comuna Tisău.

Aici sunt peste 140 de asistați și aproape 40 de angajați. Zece salariați ai azilului au fost diagnosticați cu Covid. 1871

Iată lista completă a focarelor active din județul Buzău: 

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, la nivelul județului Buzău, sunt active 9 focare de infecție cu SARS-CoV-2:

  • Spitalul Județean de Urgență Buzău – Secția ATI: 12 persoane confirmate pozitiv.
  • Spitalul Județean de Urgență Buzău- Secția Neonatologie: 3 persoane confirmate pozitiv.
  • O fundație din comuna Cernătești: 4 persoane confirmate pozitiv.
  • O societate comercială din municipiul Buzău: 5 persoane confirmate pozitiv.
  • O societate comercială din municipiul Buzău: 5 persoane confirmate pozitiv.
  • Biroul Vamal de Interior Buzău: 3 persoane confirmate pozitiv.
  • Căminul pentru persoane vârstnice ”Sfinții Constantin și Elena” Costești: 20 persoane confirmate pozitiv.
  • O societate comercială din municipiul Buzău: 5 persoane confirmate pozitiv.
  • Azilul de bătrâni ”Încredere, speranță, înțelegere” din Tisău: 10 persoane confirmate pozitiv (toate din rândul personalului angajat).

În toate aceste cazuri, Direcția de Sănătate Publică a recomandat o serie de măsuri, precum: internarea persoanelor confirmate Covid-19, testarea contacților simptomatici, izolarea la domiciliu, împreună cu ceilalți membri ai familiei care locuiesc la aceeași adresă, timp de 14 zile, aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție terminală, intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție continue, respectarea măsurilor pentru prevenirea și limitarea răspândirii Coronavirusului.

Suplimentar, în urma anchetei epidemiologice desfășurate de DSP Buzău la la Azilul de bătrâni ”Încredere, speranță, înțelegere” din Tisău, au fost instituite următoarele măsuri: crearea unor circuite epidemiologice separate la nivelul unității, asigurarea funcționalității spațiului de izolare pentru cazurile suspecte de COVID-19, examen clinic zilnic al tuturor asistaților prin medicul de familie.” , se menționează într-o informare emisă de Prefectura Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here