vaccinareUn nou caz de gripa sezoniera s-a inregistrat, pe parcursul saptamanii trecute, in judetul Buzau, in timp ce campania de imunizare contra acesteia pare ca si-a epuizat beneficiarii.
In intervalul 3-9 ianuarie, un nou caz de gripa sezoniera a fost inregistrat in judetul Buzau. Este vorba despre o tanara in varsta de 25 ani, recent intoarsa din strainatate, care a fost internata la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta. In acelasi interval, si numarul virozelor si a pneumoniilor a cunoscut o usoara crestere, pe fondul persistentei temperaturilor scazute. Astfel, in evidentele celor 199 cabinete de medicina de familie care au trimis raportari Directiei de Sanatate Publica, s-au inregistrat 661 cazuri de viroze, cu 26 pacienti internati si 249 cazuri de pneumonii, cu 40 de internari.
In schimb, in ceea ce priveste campania de vaccinare contra gripei sezoniere, numarul celor care s-au imunizat a scazut drastic, la 52 persoane in intervalul 5-9 ianuarie. Au ramas „pe baricade” doar bolnavii cronic (23 pesoane) si persoanele cu varste de peste 65 ani (29 amatori). In total, pana in momentul de fata, s-au vaccinat, la nivelul judetului, incepand cu 5 noiembrie 2010, data debutului campanieri, 24.759 persoane, iar in stocurile Directiei de Sanatate Pubica mai sunt 6.341 doze vaccin antigripal.

Mihail TUDOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here