Un nou cutremur s-a produs în România, duminică seară, la doar cinci zile de la cea mai mare mișcare tectonică resimțită în acest an. Conform datelor Institutului Național pentru Fizica Pământului, acesta este al patrulea seism în mai puțin de o săptămână.

Un cutremur cu magnitudinea de 2,1 grade pe scara Richter s-a produs la ora 20:55 în județul Galați, la o adâncime de 11 kilometri, conform INCDFP.

În urmă cu doar o zi, un cutremur cu magnitudinea de 3,9 grade s-a produs la 124 de kilometri adâncime în județul Buzău, iar joi, un seism cu magnitudinea de 2,4 grade s-a produs la adâncimea de 77 de kilometri în același județ.

În urmă cu doar câteva zile, cel mai mare seism din acest an s-a produs în România, fiind resimțit chiar și în Capitală.

Inițial, INCDFP a anunțat că seismul a avut magnitudinea de 4,7 grade. Zece minute mai târziu, a modificat datele anunțând că are 4.6 pe scara Richter și epicentrul la adâncimea de 140 de kilometri, pentru ca, la ora 12.48, să informeze că seismul a avut o magnitudine de 4,4 grade pe scara Richter și că s-a produs la 137 de kilometri adâncime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here