Fundația Comunitară Buzău organizează pe 5 octombrie a doua ediție a Prânzișorului Boieresc – un eveniment caritabil la Conacul Grigorescu din Rătești, Berca. Ediția din acest an vine la pachet cu o experiență completă de toamnă, cu un meniu mai bogat, mai multe activități pentru cei mici și cei mari, un târg de produse locale și excursii ghidate de un profesor universitar pasionat.

Prânzișorul Boieresc din 5 octombrie 2019 este un eveniment caritabil de tip brunch care aduce la un loc mâncăruri boierești buzoiene reinterpretate, licori de pe Drumul Vinului, activități pentru cei mari și cei mici puse în scenă de meșteșugari locali, un târg de produse tradiționale din Buzău și excursii ghidate în Ținutul Buzăului pe 5 și 6 octombrie. Scopul acestui eveniment este să creeze un context prietenos în care participanții să intre în contact cu bogățiile județului Buzău, să experimenteze o mică vacanță de toamnă cu specific buzoian, punând astfel umărul, alături de Fundația Comunitară Buzău, la dezvoltarea comunității.

Rezervările se pot face pe completând formularul: http://bit.ly/Pranzisor. Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/2331844970256016/?ti=cl

Pentru participare se percepe o donație minimă recomandată de 150 RON / adult. Copiii cu vârsta mai mică de 14 ani vor beneficia de intrare gratuită. Evenimentul este unul caritabil, astfel că o parte din costul de participare este direcționată către Fundația Comunitară Buzău. O rezervare este confirmată doar după efectuarea donației. Donațiile se pot face prin transfer bancar în contul Asociației pentru Relații Comunitare, IBAN: RO23BTRLRONCRT0098655809 cu mențiunea „pt Fundatia Comunitara Buzau”. Participarea este limitată la maxim 100 de persoane.

Printre producătorii locali care vor vinde produse în cadrul târgului de la Prânzișorul Boieresc din 5 octombrie la Conacul Grigorescu se numără: Primitiv Foods, Dulceața de Trandafiri, Gelateria Perozzi, Terra Carpatica, Ferma Amurtel, Nicoleta Ungureanu – mester popular. În plus, participanții de toate vârstele pot lua parte la ateliere creative susținute de: Frânturi de Ie (atelier de cusut) și Zestrea Bisoceană (atelier de creat opincuțe). Toate acestea se vor desfășura la Conacul Grigorescu, unul dintre cele mai frumoase conace din județul Buzău, care găzduiește Prânzișorul Boieresc pentru a doua oară.

Pe 5 octombrie, după Prânzișorul Boieresc, Cezar Buterez, doctor în geografie umană al Universității din București, va ghida participanții într-un tur al satului Rătești. De asemenea, pe 6 octombrie tot Cezar va conduce o drumeție pe Dealurile Pâclelor cu povești și legende despre toponimia locală, geografia istorică a satelor din zonă, geografia culturală a Pîclelor ca repere în conștiința locuitorilor din epocile trecute, moșiile boierești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here