Pe timpul executării misiunilor specifice, un echipaj de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Berca a remarcat faptul că un ansamblu de vehicule (cap tractor și remorcă) a executat două transporturi de material lemnos iar în aplicația IWOODTRACKING figura cu un singur aviz de însoțire emis.
Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că era transportată o cantitate de 43,36 mc masă lemnoasa.
Având în vedere aspectele constatate, au fost întocmite actele de sesizare privind săvârșirea infracțiunii de transport material lemnos peste cantitatea de 10 mc fără a avea documente de proveniență, fapta prevazută de art 68, alin 2^1 din legea 46/2008(Codul Silvic).
Totodată a fost dispusă și măsura ridicării în vederea confiscării a materialului lemnos și a ansamblului de vehicule folosit pentru transport.
Pentru oprirea autovehiculului și stabilirea cantității de material lemnos, jandarmii au fost sprijiniți de lucrători din cadrul I.P.J. Buzău și Ocolul Silvic Cislău.
În ultima perioadă, lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău au constatat alte patru fapte de natură contravențională prevăzute de Legea 171/2010 privind stabilirea și sanctionarea contravențiilor silvice ocazie cu care au fost aplicate amenzi în valoare de 2500 lei și a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 5,5 mc masă lemnoasă.
În perioada următoare, jandarmii buzoieni vor intensifica astfel de acțiuni, independent sau în cooperare cu celelalte instituții, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în ceea ce privește circulația materialului lemnos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here