Județul Buzău înregistrează încă un record negativ al îmbolnăvirilor cu Covid, după ce nu mai puțin de 64 de cazuri noi au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Până acum, cea mai mare cifră raportată într-o zi de autoritățile buzoiene a fost 48, pe 13 august.

DSP Buzău a mai anunțat încă două decese în rândul pacienților infectați cu Covid, unul dintre cazuri fiind al unui asistat din azilul de la Costești. Numărul deceselor din centrul de la Costești a ajuns la trei. 

În același timp, din cauza numărului mare de îmbolnăviri, în continuare nu mai există locuri disponibile pentru pacienții cu coronavirus, în unitățile medicale buzoiene. Astfel, 120 de persoane infectate cu Covid sunt în izolare la domiciliu. 

„Astăzi, 20 august 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

  • Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 1964;
  • Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 1099;
  • Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 61;
  • Număr persoane în carantină la domiciliu: 421;
  • Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 187;
  • Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 64 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (15 pacienți au fost testați și diagnosticați într-un laborator privat de analize).
  • Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 23 și 94 de ani.
  • Întrucât la acest moment, în județul Buzău, toate paturile destinate internării acestei categorii de pacienți sunt ocupate, un număr de 120 pacienți confirmați pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu.
  • Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
  • Au fost înregistrate și două decese în rândul pacienților confirmați COVID-19:

DECES NR. 60: pacient în vârstă de 87 de ani, rezident al Centrului pentru persoane vârstnice Costești, este confirmat cu SARS CoV-2 și internat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Starea de sănătate se agravează și survine decesul. Comorbidități: demență senilă, insuficiență circulatorie cerebrală, insuficiență multiplă de organ.

DECES NR. 61: pacient în vârstă de 82 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este confirmat cu SARS CoV-2 și internat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Evoluția este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: hiptertensiune arterială, insuficiență renală cronică, adenom de prostată, insuficiență circulatorie cerebrală, bloc de ramură dreaptă.” , se menționează în buletinul informativ transmis de Prefectura Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here