petarde
Odată cu venirea sărbătorilor de iarnă, polițiștii intră în gardă și încep controalele pentru depistarea celor care au în posesie și pun la vânzare obiecte periculoase ce-i pun în pericol pe cei ce le folosesc.
Numai zilele trecute, polițiștii au confiscat aproape 8000 de articole pirotehnice, captura fiind realizată în urma unor percheziții realizate în municipiul Buzău.

”În dimineaţa zilei de 16 decembrie a.c., 35 de polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale, poliţişti de investigaţii criminale, de investigare a criminalităţii economice, criminalişti şi de la Poliţia Municipiului Buzău au efectuat cinci percheziţii la persoane bănuite de deţinere fără drept de articole pirotehnice.
În urma activităţilor desfăşurate, în două dintre locaţii ce aparţin unor buzoieni de 33 respectiv 48 de ani, au fost descoperite 7826 de articole pirotehnice, inclusiv petarde din categoria a doua.
Toate articolele au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării verificărilor.
Se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept” faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.
Activităţile au fost desfăşurate în baza autorizaţiilor emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău.
Acțiunea face parte din complexul activităţilor desfăşurate de poliţişti în cadrul acţiunii naţionale „FOC DE ARTIFICII”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice”, au transmis ulterior reprezentanții IPJ Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here