Incertitudine în rândul autorităților buzoiene legată de construirea unui pod de pontoane peste râul Buzău. Prefectul Carmen Ichim a anunțat, marți, într-o conferință de presă că nu știe dacă podul militar peste râul Buzău se va mai construi dat fiind că între Ministerul Transporturilor și Ministerul Apărării Naționale ar fi trebuit semnat un protocol prin care Ministerul Transporturilor se angajează să plătească M.Ap.N. costurile pentru transportul, montajul și întreținerea podului de pontoane.

„Am anunțat că pe timpul week-end-lui traficul pe pod s-a desfășurat destul de greu, iar efectivele poliției aflate în stradă în număr mare nu au putut face mare lucru. Am transmis C.N.A.I.R. că IPJ nu poate aloca tot personalul pentru a face circulație la Mărăcineni. Am studiat posibilitatea declarării stării de necesitate, dar nu ne încadrăm pe condițiile impuse de lege. Pe de altă parte, Ministerul Apărării a dat undă verde montării podului militar la Mărăcineni, ministrul semnând ordinul de începere a lucrărilor cu condiția semnării unui protocol între Ministerul Transporturilor și M.Ap.N. Practic Prefectura și Consiliul Județean nu mai au ce face. Am făcut toate demersurile posibile”, a spus prefectul Carmen Ichim.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu s-a arătat încrezător că cele două ministere vor ajunge la o înțelegere.

„Procedurile sunt destul de greoaie și dacă se declara stare de necesitate nu mai era necesar protocol între M.T. și M.Ap.N. Noi vrem să tragem un semnal de alarma ca cele două instituții ale statului, cele două ministere trebuie să acționeze cât mai repede și să semneze acel protocol. Doar așa acel pod va putea fi adus de la Brăila la Buzău și montat peste râul Buzău. Se apropie perioada de vară, se apropie 1 mai și aglomerația va fi din ce în ce mai mare. Această soluție a montării podurilor militare a fost agreată de toată lumea și sper ca acest protocol să se semneze cât mai repede. Este vorba de plată. Cineva trebuie să plătească costurile de amenajare a acelui pod și nu autoritatea locală trebuie să facă asta pentru că este vorba de un drum național  pe care trec zilnic mii de mașini și care este practic singura cale spere Moldova”, a spus Petre Emanoil Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here