În cadrul acţiunilor desfăşurate la acest sfârșit de săptămână pentru disciplinarea participanţilor la trafic, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au aplicat 785 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut în vederea suspendării 24 permise de conducere.

431 dintre abateri au fost comise de şoferi care nu au respectat limitele legale de viteză iar 13 conducători auto au predat permisele din cauza vitezei cu care şi-au condus autovehiculele. Cea mai mare viteză – 131 km/h, a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui șofer de 22 de ani depistat la volanul autoturismului pe raza municipiului Buzău.

Alte sancțiuni contravenționale au fost aplicate conducătorilor auto care au condus autovehicule cu defecţiuni tehnice (36), nu au utilizat centura de siguranţă (91) dar și pentru alte abateri constatate în trafic.

Pentru abaterile constatate în trafic polițiștii au reţinut alte 24 permise de conducere, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric, pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, neacordarea priorității de trecere pietonilor aflați regulamentar în traversarea drumului public şi pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 156.024 de lei.

De asemenea, poliţiştii au întocmit în ultimele 48 de ore șapte dosare penale. Patru dosare penale au fost întocmite de polițiștii rutieri după ce au depistat în trafic conducători auto sub influența alcoolului. Cea mai mare concentrație înregistrată de aparatul etilotest a fost de 0,99 mg/l pur în aerul expirat, depistată în cazul unui buzoian în vârstă de 40 de ani pe raza localității Balta Albă.

Alte trei dosare penale au fost întocmite pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat dar și pentru conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here