Lucruri infioratoare se petrec chiar sub privirile noastre si de multe ori poate trecem mai departe fara sa le dam importanta. Politistii locali au descoperit chiar in centrul municipiului Buzau 7 minori cu varste cuprinse intre 11 luni si 12 ani care cerseau in intersectii. Dureros este faptul ca micutii erau insotiti de un adult, respectiv mama unora dintre ei.

Copilasii cerseau la geamurile masinilor sau chiar de la trecatori, iar banii primiti ii ofereau femeii care ii insotea.

Echipajele de politie locala au intervenit imediat si au solicitat sprijinul inspectorilor din cadrul D.A.S – Primariei Buzau si D.G.A.S.P.C. Buzau, in vederea luarii masurilor ce se impun in astfel de cazuri.

„In cadrul acestei actiuni, agentii de politie locala din cadrul Serviciului Ordine Publica Buzau, au urmărit identificarea si îndepărtarea din zonele intens circulate a persoanelor care apelează la mila publică. Cu aceasta ocazie au fost depistati 7 minori cu varste cuprinse intre 11 luni si 12 ani, care apelau la mila publicului in intersectiile din zona centrala a municipiului. Mentionam ca minorii erau insotiti, supravegheati si indemnati de un adult sa apeleze la mila publicului, respective mama unora dintre minori. S-a luat masura sanctionarii contraventionale a parintilor minorilor depistati, in conformitate cu prevederile Lg. 61/1991P art.2, pct.3 si 33, pentru “neluarea de catre parinti sau de catre persoanele carora li s-a incredintat spre crestere si educare un minor in varsta de pana la 16 ani”. Minorii au fost predati inspectorilor din cadrul D.A.S – Primariei Buzau si D.G.A.S.P.C. Buzau, in vederea luarii masurilor ce se impun in astfel de cazuri”, a declarat insp. princ. Doru Dumitrascu, purtator de cuvant Directia de Politie Locala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here