Căminul pentru Persoane Adulte cu Dezabilităţi de la Aldeni îşi deschide din nou porţile. După scandalul din 2014, când din cauza condiţiilor, aşezământul a fost închis, responsabilii căminului spun că au obţinut toate aprobările din partea autorităţilor, graţie modernizărilor aduse, iar în maxim o lună căminul va găzdui 65 de adulţi cu handicap.

„Tot căminul a fost renovat, începând de la tencuială şi până la mobilier. În plus, ne-am extins. Am primit deja vizita celor de la Ministerul Muncii şi Persoanelor Vârstnice, care ne-au aprobat intrarea în legalitate. În mo­men­tul de faţă, avem aprobare pentru găzduirea a 65 de persoane, pentru care asigurăm un personal format tot de 65 de persoane. Vom avea 18 infirmiere, 18 îngrijitoare, şase asistente medicale, trei bu­cătărese, doi ajutori de bu­cătar, doi supraveghetori, doi paznici, maseur. În plus un doctor psiholog, unul psihiatru şi un doctor de familie vor veni la noi săptămânal în baza unui contract de colaborare”, a declarat administratorul căminului, Codru Palcău.

Pentru că autorităţile locale au mutat hotarul satului Aldeni, Căminul pentru Persoane Adulte cu Handicap figurează acum, în acte, cu sediul în satul Manasia. Noua conducere a aşezământului este formată din Maria Dincă (director) şi Violeta Dincă (asistenţă socială). Aşezământul rămâne în continuare în subordinea Fundaţiei „Alexandru Ioan Cuza”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here