copil mortPrimele rezultate ale necropsiei făcute cadavrului copilului de 3 ani mort la scurt timp după ce a fost transportat cu ambulanţa la spital scot la iveala detalii absolut socante. Astfel, potrivit medicilor, copilul a murit în urma unei rupturi de cord cu hemopericard compresiv. Cu alte cuvinte, copilul a suferit un traumatism major care efectiv i-a rupt inima.

„În ziua de 24 februarie , specialiştii Serviciului Judeţean de Medicină Legală Buzău au efectuat necropsia cadavrului minorului în vârstă de 3 ani, din comuna Merei, al cărui deces a survenit la data de 22 februarie a.c., în timp ce se afla la Secţia U.P.U.  a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.

Conform certificatului medical constatator al decesului, în care au fost menţionate concluziile provizorii, decesul minorului a survenit ca urmare a unei rupturi de cord cu hemopericard compresiv, semnele exterioare de violenţă observate pe cadavru neavând legătură de cauzalitate evidentă cu decesul.

Împrejurările care au condus la această situaţie urmează a se stabili în cadrul cercetărilor demarate încă de la momentul sesizării decesului.

Concluziile definitive cu privire la cauzele decesului vor fi comunicate de medicii legişti după efectuarea examenelor complementare.

Cercetările în acest caz sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub supravegherea procurorului criminalist din  cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Buzău.

Potrivit specialiştilor, inima unui copil de 3 ani nu se paote rupe nici măcar în cazul în care copilul ar fi suferit de o malformaţie.  Acest traumatism al cordului nu se poate face decât prin lovituri puternice, a unei presiuni ori a unei compresii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here