Un băiat de 13 ani a ajuns în stare foarte gravă la spital după ce a fost snopit în bătaie de doi amici, unul de 15, altul de 10 ani.

Sâmbătă după-amiază, băiatul din Rm. Sărat i-a cerut voie mamei să se plimbe cu un prieten prin oraş. Mama i-a dat voie şi i-a dat la el un telefon şi suma de 20 de lei. Băiatul şi-a sunat părinţii după o jumătate de oră să îi anunţe că se întoarce, însă nu a mai ajuns acasă. Părinţii s-au alarmat, l-au căutat ore în şir, iar după miezul nopţii au anunţat poliţia. Potrivit unor surse din rândul echipajelor de salvare care au intervenit imediat la faţa locului, abia a doua zi, în jurul orei 10.00, băiatul a fost găsit pe un câmp de pe raza comunei Valea Râmnicului, grav rănit, cu dinţii scoşi şi cu lovituri puternice în zona feţei.

Poliţiştii au stabilit că băiatul, în timp ce se plimba prin oraş s-a întâlnit cu doi cunoscuţi, de 10, respectiv 15 ani. Aceştia i-au propus să cumpere bilete de tren şi să ajungă la Buzău. Au cumpărat un singur bilet, iar contrololul i-a dat jos din tren în Halta Zoiţa. Au plecat împreună către Râmnic, iar pe drum băiatul de 13 ani şi ceilalţi doi s-au luat la ceartă.

La un moment dat, băiatul de 15 ani a luat o piatră şi a început să îl lovească cu sălbăticie pe copilul de 13 ani cu pumnii şi cu piatra în faţă. Când au văzut că a căzut jos, cei doi au fugit, nu înainte de a-i lua telefonul şi un leu care îi căzuse din buzunar.

Băiatul, mutilat, cu lovituri grave în zona feţei şi cu dinţii scoşi, a stat pe câmp de noaptea şi până a doua zi dimineaţă când a fost găsit, susţin surse din rândul anchetatorilor.

Băiatul a fost transferat iniţial la Spitalul Judeţean Buzău, după care, din cauza traumatismelor severe, a fost transferat la Spitalul Marie Curie din capitala.

Astfel de incidente, extrem de grave, ar putea fi prevenite, dacă părinţii ar fi mai atenţi la anturajul copiilor şi ar cere explicatii cu privire la locurile în care intenţionează să îşi petreacă timpul liber şi cu cine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here