Numărul persoanelor izolate la domiciliu a crescut foarte mult în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Buzău. Cel al cetățenilor aflați în carantină rămâne 56. Ultimele date au fost transmise de Biroul de Presă al Prefecturii.

„La nivelul județului Buzău, sunt confirmate două cazuri de îmbolnăvire până la această dată.
La data de 19 martie, în județul Buzău se află în carantină 56 de persoane, iar pentru alte 895 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu. Menționăm că mai există locuri disponibile pentru carantinarea persoanelor care vin din zone de risc, cu posibilitatea de extindere a capacității.
În ceea ce privește testarea pentru Coronavirus, menționăm că, până la această dată, tuturor persoanelor aflate în carantină le-au fost prelevate probe în vederea efectuării analizelor. În total, la nivelul județului, au fost făcute 104 teste pentru coronavirus, iar 85 de rezultate sunt negative, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID – 19, restul analizelor fiind în lucru.”, se arată în comunicatul de presă transmis de Prefectura Buzău.

Până astăzi, 19 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 277 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 277 de persoane confirmate pozitiv, 25 au fost declarate vindecate și externate.

****La nivel național, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.482 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 5.427 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.
Cetățenii sunt rugați să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here