Tinerii buzoieni care doresc să urmeze o carieră militară în jandarmerie au la dispoziţie câteva sute de locuri scoase la concurs în şcolile de profil din întreaga ţară.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău selectează candidaţi pentru mai multe instituţii de învăţământ, iar doritorii pot afla informaţii, adresându-se Serviciului de Resurse Umane din cadrul instituţiei. IJJ Buzău selecţionează candidaţi pentru concursul de admitere la Academia de Poliţie „ Al. I. Cuza” Bucureşti, Facultatea de Jandarmi, specializarea Ordine şi Siguranţă Publică, fiind scoase la concurs un nr. de 50 locuri (bărbaţi şi femei, fără discriminare). Candidaţii care au obţinut premiul I sau medalia de aur la concursuri şcolare internaţionale în ultimii patru ani de studii, la disciplinele de concurs, au dreptul de a fi admişi şi de a urma, pe locuri finanţate de la buget, cursurile, în cadrul numărului de locuri prevăzut pentru admitere. Candidaţii care au obţinut premiile I, II sau III la concursurile şcolare la nivel naţional sau pe grupe de ţări, recunoscute de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în cel puţin unul din ultimii doi ani de şcolarizare, la disciplinele de concurs, pot fi admişi, fără concurs. Şi şcolile de subofiţeri şi-au făcut publice cifrele de şcolarizare aprobate pentru sesiunea din august 2017. Astfel, 180 de locuri sunt disponibile la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica ” Drăgăşani şi 175 de locuri la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni .

Pentru relaţii suplimentare cei interesaţi se vor adresa Serviciului Resurse Umane din Inspectoratul de Jandarmi al judeţului Buzău, municipiul Buzău, str. Bazalt nr. 15, telefon 0238/721702 , int. 24535, unde se vor face şi înscrierile, până la data de 26.05.2017 pentru Academia de Poliţie şi până la data 21.07.2017 pentru Şcolile Militare de Subofiţeri..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here