ghiveciuÎnalta Curţe de Casaţie şi Justiţie va da, luna viitoare, o sentinţă în dosarul în care a fost judecat pentru fapte de corupţie deputatul PSD Marian Ghiveciu. La termenul de astăzi, instanţa a rămas în pronunţare şi a fixat termen pentru ziua de 7 mai, când va anunţa decizia.
Marian Ghiveciu a fost deferit justitiei de procurorii DNA pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial. Intre timp, cu acordul instantei supreme, procurorii DNA au extins acuzatiile pentru care este judecat deputatul buzoian: abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu în formă calificată, falsul material în înscrisuri oficiale, falsul în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals.
In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata Nicolae Costache, fost director al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Buzau, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial – in forma calificata, si Dumitru Borcan, sef al Compartimentului de Cadastru si Agricultura din cadrul Primariei comunei Merei si membru in Comisia Locala Merei pentru aplicarea legilor fondului funciar.
Potrivit rechizitoriului Directiei Nationale Anticoruptie, in perioada 2005-2006, la instigarea lui Marian Ghiveciu, atat Borcan cat si Costache, profitand de functiile detinute si prin incalcarea atributiilor de serviciu, au contribuit la eliberarea in mod nelegal a doua titluri de proprietate pentru terenuri in zone cu potential imobiliar, datorita vecinatatii cu drumul european, in favoarea unor persoane care nu erau indreptatite sa primeasca acele titluri de proprietate. Mai grav, este ca, ulterior, aceste terenuri au fost cumparate de Marian Ghiveciu de la persoanele care au obtinut titlurile, folosind aceasta metoda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here