sondaFirma australiana Cooper Energy Limited va investi cel putin 16 milioane de dolari pentru dezvoltarea unui zacamant de gaze naturale din judetul Buzau pe care il exploateaza impreuna cu compania britanica Zeta Petroleum.

Zacamantul este concesionat de Zeta Petroleum din 2007. La o prima evaluare realizata in 2008 s-a descoperit existenta unor rezerve de gaze de circa 1,7 miliarde metri cubi, din care au fost extrase pana anul trecut 935 mililoane metri cubi.

„Partenerul strategic al Zeta in proiectul Bobocu este Cooper Energy Limited, companie publica australiana care va investi minumum 16 milioane de dolari pentru prima faza de dezvoltare a zacamantului”, se arata intr-un comunicat al companiei britanice.

Perimetrul pe care exista acest zacamant se afla pe teritoriul comunei Cochirleanca in zona Bobocu.

„Rezervele probabile de gaze ramase in lobii ce au produs anterior pot fi estimate la circa 765 milioane metri cubi”, a declarat in comunicat directorul Zeta Petroleum Romania, Bogdan Popescu.

Zeta Petroleum mai detine si concesiunea zacamantului Jimbolia, la 40 kilometri de Timisoara, unde estimeaza rezerve cuprinse intre 1,5 si 6 milioane barili echivalent petrol.

Popescu declara saptamana trecuta ca Romania are potential in privinta descoperirii de noi zacaminte de petrol, intrucat pana in prezent explorarile au fost realizate doar la adancimi mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here