Conducerea companiei Romgaz s-a întâlnit la C.A. Rosetti (județul Buzău) cu reprezentanții autorităților locale din Buzău și Brăila, pentru dezvoltarea proiectului Caragele, potrivit capital.ro.

„Romgaz continuă dezvoltarea zăcământului, unde investiţiile au ajuns deja la 40 milioane de euro, iar în perioada următoare vom mai investi circa 100 milioane de euro în noi sonde de exploatare şi evaluare”, a declarat Virgil Marius Metea, director general Romgaz.

„În zonă vom dezvolta, ţinând cont de intensificarea programului de explorare în zona Muntenia Nord-Est, un atelier adăugat structurii existente şi care să susţină dezvoltarea activităţii companiei. Activitatea constă în realizarea unui număr important de sonde de explorare, conducte de aducţiune şi colectoare destinate sondelor cu rezultate importante la testele de producţie care urmează a fi puse în producţie. Vor fi redistribuiri de personal dar şi angajări, urmând să ajungem la câteva sute de persoane care vor lucra la proiect în momentul în care structura va fi pusă în integralitate în exploatare”, a mai spus Metea.

La discuţiile cu reprezentanţii primăriilor din zonă au participat preşedinţii Consiliilor Judeţene Buzău şi Brăila, Petre Emanoil Neagu şi Francisk Chiriac, care au afirmat sprijinul autorităţilor în sensul obţinerii avizelor şi autorizaţiilor necesare, cu respectarea prevederilor legale, deoarece descoperea on-shore din zonă poate avea un impact pozitiv pentru locuitori prin efectul investiţiei asupra dezvoltării economiei locale.

Zăcământul de la Caragele este cea mai mare descoperire de hidrocarburi a statului român din ultimii 30 de ani, a anunţat recent ministrul Energiei, Toma Petcu, la o conferinţă de specialitate.

Doar acest zăcământ, care urmează să fie pus în poducţie de către Romgaz în 2019, ar putea asigura singur consumul naţional pentru 2-3 ani, a explicat Petcu.

În total, Romgaz va investi în Caragele 1,2 miliarde de lei (circa 270 milioane de euro) până la finalizarea acestui obiectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here