Procurorii Parchetului Militar s-au sesizat din oficiu si fac cercetari pentru purtare abuziva in cazul jandarmului care a fost filmat cand lovea protestatarii sambata seara, in Piata Universitatii, potrivit Hotnews.

„La data de 22 ianuarie 2018, procurorii Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii de purtare abuziva (…) constand in aceea ca unul dintre jandarmii din dispozitivul desfasurat pentru mentinerea ordinii si linistii publice a agresat fizic una sau mai multe persoane, pe fondul unei busculade create in zona cordonului de protectie”, a anuntat Parchetul instantei supreme, citat de News.ro.

Imagini cu jandarmul care loveste cu pumnul participanti la protestele de sambata din Piata Universitatii au fost distribuite intens pe retelele sociale, provocand reactii vehemente.

Barbatul ii loveste puternic de mai multe ori cu pumnul pe unii dintre cei care incearca sa forteze cordonul de jandarmi pentru a ocupa carosabilul. Acesta a fost singurul moment in care s-au produs violente in Piata Universitatii, unii dintre participanti sustinand ca la originea lor s-a aflat un grup de cateva zeci de persoane, unele dintre acestea fiind ulterior eliminate din randurile protestatarilor.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a spus ca reactia jandarmului a fost determinata de comportamentul manifestantilor, intrucat dispozitivul de jandarmi avea obligatia de a asigura ordinea publica si de a mentine soseaua libera. Enache a adaugat ca protestatarii si-au asumat reactia fortelor de ordine in mometul in care si-au schimbat modul de manifestare.

Luni, seful Jandarmeriei Romane, Sebastian Cucos, a anuntat ca jandarmul isi va continua activitatea pana cand i se va demonstra vinovatia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here