Rezultatele obținute de Alianța USR-PLUS în județul Buzău naște reacții dintre cele mai ciudate. Astăzi, liderii buzoieni ai celor două formațiuni au început să se certe public, pe facebook, reproșându-și reciproc scorurile slabe de la alegerile locale. 

Replicile au început după ce liderul PLUS Buzău, Mihai Răzvan Moraru, a postat un mesaj, drept analiză proprie a rezultatelor alianței de la Buzău, ocazie cu care Moraru îi acuză pe principalii candidați ai USR Buzău că nu și-au depus mandatele în fața membrilor partidului, așa cum a făcut-o el. 

Alegerile locale nu au fost un succes pentru noi la Buzău, ca Alianță USRPLUS, față de obiectivele propuse. Prin urmare, împreună cu colegii din BJ PLUS Buzău, am revenit către membri și am suspus la vot mandatele noastre, ca și lideri ai organizației județene. După două zile de vot, 86% din membrii PLUS Buzău ne-au oferit în continuare încredere și au decis să mergem mai departe. Era normal și moral să ne depunem mandatul în fața membrilor. Performanța este un indicator vital în politică.

Este clar că se putea mai mult. Că am gresit în anumite strategii, la nivel de Alianță și că am greșit alegând anumiți candidați pentru anumite poziții. Aceștia au făcut o campanie slabă. Sau nu au reușit să convingă electoratul. Iar ei sunt tocmai cei care ar fi trebuit să tragă listele la vot, în Mun. Buzău și la CJ. Ei au obținut un rezultat cu mult sub scorul politic al Alianței, având cele mai multe resurse. Și totuși, fiind și lideri de filiale, au ales să nu meargă către membri, pentru a le cere din nou încrederea după alegeri. Ei au fost candidații la Conducerea CJ și la Primăria Mun Buzau: Gabriel Ionica si Irinel Cîrstea.

Ei ar trebui să urmeze același drum, al normalității și al moralității. Ar fi trebuit să participe la analiza campaniei și să revină către membri pentru a cere un vot de încredere. Liniștea celor doi nu va ajuta drumul Alianței. Așa că îi rog public să își asume rezultatele, așa cum au făcut deja membrii USRPLUS dar și conducerea PLUS. Tăcerea lor din ultimele zile nu va ajuta drumul nostru. Observ însă, din presă, ca au alte priorități în aceste zile. Însă au fost foarte multe filiale care au muncit enorm în aceasta campanie. Unele au obținut mandate de consilieri, altele nu. Dar asta nu înseamnă ca nu au muncit. Înseamnă și că nu au avut suficient sprijin sau resurse pentru această campanie. Iar ei au candidat în mediul rural și aveau nevoie de sprijinul celor doi candidați amintiți mai sus.

Le mulțumesc tuturor candidaților USRPLUS din mediul rural, care au muncit enorm, care au fost intimidați de primarii în funcție și care au intrat în campanie cu resurse limitate. Ei sunt eroii mei în această campanie.

Mergem înainte, dar după o analiza serioasă, cu încrederea ambelor echipe.

postare Mihai Razvan Moraru

La câteva ore, la comentarii, a apărut prima replică a lui Irinel Cîrstea, lider USR Buzău:

1. Ai întârziat lansarea candidaturilor Alianței prin sesizări fara fond. Sesizări ce nici măcar nu au fost luate în discuții.

  1. Ai mințit la conferința comună cu privire la candidatura privind primăria municipiului Buzău spunând că în urma negocierilor urma să revină plus.
  2. Ai propus și a fost acceptat să fii managerul de campanie al alianței. După o săptămână te-ai răzgândit.
  3. Care este contribuția ta in aceasta campanie?
  4. Ai continuat permanent să îți ataci colegii prin presă sau postări publice
  5. Cum și-a asumat conducerea plus Buzău rezultatele?
  6. Au fost delegați membri plus care nu au votat alianța. Se poate dovedi prin pv.
  7. In momentul de fata suntem în plină procedura de vot pentru parlamentare, vot la care plus nu dorește să participe. De ce?
  8. In aceste zile au fost întâlniri cu membrii USR unde am avut mandatul pe masa.
  9. Concluzia este că actuala conducere a plus Buzău a fost cea care a făcut să pierdem multi consilieri locali și multe procente.” , i-a replicat Irinel Cîrstea, liderul USR Buzău și candidatul Alianței pentru fotoliul de primar al Buzăului.

cearta facebook

Reacția lui Cîrstea nu a rămas fără replică, iar de aici a început o adevărată sarabandă a contrelor, intrând în discuții și Claudia Cristea, locul 1 pe lista de candidați de la CJ, care și-ar fi depus demisia după alegeri, când șefii organizației se pregăteau să o excludă. 

Puteți urmări aici cearta între liderii buzoieni ai Alianței USR-PLUS.

P.S.: Este posibil ca, după apariția acestui material, protagoniștii, conștientizând situația penibilă în care s-au expus, să șteargă din comentarii sau să dispară postarea inițială)

La alegerile locale de duminică, USR-PLUS nu a obținut niciun mandat de consilier județean și a câștigat două mandate în CLM Buzău, rezultatul canidatului pentru Primăria Buzău, Irinel Cârstea, fiind de 4,14%, sub scorul avut de Alianță la CLM (7%).  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here