judecator

Lovitură după lovitură pentru judecătorul Neculae Toader de la Judecătoria Pătârlagele, implicat în retrocedarea ilegală a peste 5000 de hectare de pădure la Gura Teghii. După ce la finele săptămânii trecute, magistratirul a fost trimis în judecată alături de fostul prefect Paul Beganu, și de alte 10 persoane, implicate în afacerea ilegală cu pădure, luni, judecătorului i-a fost luat dreptul de mai judeca procese. Practic, Neculae Toader a fost suspendat din magistratură.
Iată mai jos decizia dictată în şedinţa secţiei pentru judecători a Consiliului Superir al Magistraturii:

„În şedinţa din data de 20 aprilie 2015, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcţia de judecător, începând cu data de 20 aprilie 2015, a domnului Toader Neculae, judecător în cadrul Judecătoriei Pătârlagele, ca urmare a trimiterii în judecată pentru săvârşirea, cu intenţie, a unor infracţiuni.
Hotărârea Secţiei pentru judecători a Consiliului a fost luată în temeiul dispoziţiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare şi art. 62 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare.”

Neculae Toader, care a fost judecător în cadrul Judecătoriei Pătârlagele, a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, el fiind judecat sub control judiciar în dosarul retrocedărilor de la Gura Teghii, în care au mai fost trimiși în judecată printre alții fostul prefect Paul Beganu, prefectul Maria Buleandră, un avocat și alte persoane cu funcții ce au făcut posibilă afacerea ilegală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here