„Sunt bucuros că am ocazia să întâlnesc membri ai echipe olimpice și vă mulțumesc pentru prezență. Mulțumesc reprezentaților Comitetului Olimpic, ai federațiile sportive și tuturor celor prezenți aici pentru a susține echipa noastră care urmează să plece la cea mai importantă competiție Jocurile Olimpice de Vară de la Rio ” Așa și-a început Klaus Iohannis discursul de la Palatul Cotroceni. Acesta a lăudat performanțele tinerilor care se aflau la această întâlnire, precum și sacrificiile făcute de aceștie pentru a ajunge în fruntea sportului românesc.

„Mă adresez antrenorilor, familiilor și prietenilor dumneavoastră cărora le mulțumesc pentru că v-au oferit dragoste, grijă și susținere necondiționată și pentru că v-au cultivat talentul. Aceste gesturi sunt foarte importante pentru ca dumneavoastră să vă trăiți pasiunea pentru sport.

Nu pot să nu remarc că prezența dumneavoastră la Palatul Cotroceni aduce un suflu nou și o energie aparte. Fiecare prin sportul pe care îl practicați inspirați oameni și generații. Sunteți un model de determinare și excelență prin muncă. Sunteți tineri excepționali care au făcut multe sacrificii pentru a ajunge astăzi aici”

Presedintele a adaugat faptul ca este el este un sustinator foarte mare al sportivilor care merg la Rio de la Janeiro.

„Noi, cei care vă admirăm, nu uităm că un astfel de succes s-a clădit cu lacrimi, cu limite fizice și psihice depășite, cu sacrificarea timpului petrecut cu familia sau prietenii. Iar momentul de pe podium îl împărtășiți întotdeauna cu noi cei care vă privim și așteptăm aceste bucurii de la dumneavoastră.

Vreau să știți că aveți în mine cel mai mare susținător, vreau să nu simțiți niciun fel de presiune și să mergeți la Rio cu inima deschisă. Să vă concentrați să dați ce este mai bun în dumneavoastră”, a mai transmis președintele.

Șeful Statului a mai spus că speră ca JO din acest an să aducă pentru România mai mutle medalii de aur, argint sau bronz.

Tenisul de masă românesc va avea doi reprezentanți în întrecerea masculină de la Jocurile Olimpice de la Rio, Adrian Crişan şi buzoianul Ovidiu Ionescu. Dacă pentru Crişan va fi a 5-a participare la JO, cea mai bună performanţă fiind locul 5 acum 4 ani, la Londra, prilej cu care va stabili un record pentru tenisul de masă românesc, Ovidiu Ionescu va ajunge în premieră la o ediţie a Jocurilor Olimpice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here