alunecareStare de alertă la Bisoca. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a decis instituirea stării de alertă la propunerea Comitetului local din Bisoca. Autorităţle au decis să impună această decizie după ce mai multe locuințe din zonă au fost grav afectate de alunecările de teren. Prin instituirea stării de alertă există şi posibilitatea alocării în mod rapid de fonduri de la autorităţile judeţene şi centrale dar şi posibilitatea evacuării persoanelor aflate în pericol, chiar dacă acestea din urmă refuză.
” Am instituit stare de alertă care presupune luarea tuturor măsurilor pe care legea le permite, de îndepărtare imediată a efectelor alunecării de teren, din punct de vedere financiar și al securități oamenilor. La această oră, scoatem încă bunurile rămase din casele oamenilor, demolăm ca să recuperăm din materialele de construcție. Au fost 9 case în zonă, au fost distruse toate. Vedem acum poate ne va ajuta Guvernul, vom încerca să facem niște studii și să stabilim unde vom construi noile amplasamente pentru oameni”, a declarat marți primarul comunei Bisoca.
Alunecarea de teren din satul Lacuri s-a produs pe o lungime de 2 kilometri. Zeci de angajaţi ai Inspectoratului penru Situaţii de Urgenţă Buzău sunt mobilizaţi la faţa locului pentru a monitoriza şi acţiona.
Alunecarea de teren a afectat 9 case cu anexe. Autorităţile au luat decizia evacuării preventive a 19 de persoane care locuiesc în locuințele afectate sau care ar putea să sufere din cauza alunecării de teren. Este vorba de 5 familii alcătuite, în care se află și 7 copii.
Din păcate, doar 2 familii din cele afectate de alunecarea de teren aveau casele asigurate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here