Marţi, în urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Sărat, a fost identificat principalul bănuit de comiterea unei infracţiuni de înşelăciune comisă în ziua de 20 august a.c. în Râmnicu Sărat, stabilind că este vorba despre un ilfovean de 40 de ani.
Faptele au fost sesizate Poliţiei marţi după-amiază, la interval de aproximativ o oră, de către angajatul firmei păgubite, prejudiciul fiind de 500 de lei.

Din discuţiile purtate cu angajatul societăţii s-a stabilit că bănuitul a folosit ca mod de operare metoda „şmen”. Ilfoveanul a intrat în sediul societăţii comerciale sub pretextul că doreşte să schimbe două bancnote de 500 de lei. După ce angajatul l-a ajutat schimbându-i suma în 10 bancnote de 50 lei şi 50 de bancnote de 10 lei, bărbatul s-a răzgândit, arătându-se nemulţumit de faptul că a primit şi bancnote de 10 lei, aşa că a susţinut că refuză să mai facă schimbul. În momentul în care a restituit banii angajatului, i-a distras atenţia acestuia şi i-a reţinut cele 10 bancnote de 50 de lei de la sfârşitul teancului.

Păgubitul a realizat că a fost înşelat abia în momentul în care a numărat banii primiţi, însă ilfoveanul plecase deja.

Prejudiciul a fost recuperat integral, iar bărbatului i s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.

De asemenea, pe parcursul cercetărilor şi în baza colaborării cu poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, s-a stabilit că bărbatul este principalul bănuit şi în comiterea altor fapte similare săvârşite pe raza judeţului Bacău.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii de investigaţii criminale râmniceni pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here