VLAD3972_8979e0b48dLa Buzau, legea cainilor comunitari se aplica deja. In doar cateva zile au fost eutanasiati 37 de caini, in padocul de pe starada Horticolei ramanand la aceasta ora 78 de animale. Potrivit legii, dupa 14 zile lucratoare in care animalele nu sunt revendicate de nimeni, medicul veterinar da decizia de eutanasie, cainii sunt tranchilizati, apoi autanasiati prin injectia letala.

“Potrivit ghidului medicilor veterinari si potrivit legii, cainii fara stapan nerevendicati in termen de 14 zile lucratoare sunt eutanasiati. Medicul veterinar al padocului este cel care da aceasta dispozitie. Pana la acest moment, de la padocul din Buzau au fost eutanasiati 37 de caini”, ne-a declarat medicul veterinar Danut Pale.

Iubitorii de animale care doresc sa salveze cainii de la eutanasiere o pot face prin adoptie propriu-zisa sau adoptie la distanta.

“Buzoienii iubitori de animale pot adopta caini si chiar facem un apel pe acesta cale ca iubitorii de animale care se ingrijesc de ei sa adopte caini. Este o procedura absolut gratuita, iar animalele ajung la stapani deparazitati, tratati, sterilizati. Noii proprietari au insa obligatia de a-i ingriji in spatiul de care dispun fara a-i lasa liberi pe domeniul public pentru ca in acest caz, daca ii descoperim ii ridicam iar proprietarul poate fi acuzat de abandon iar aici pedepsele sunt grave. De asemenea, cainii pot fi adoptati la distanta. Asta inseamna ca noul proprietar sa achite in avans, pentru o luna, la Primarie suma de 2,9 lei fara TVA pe zi, sa ne comunice aceasta dorinta, iar animalul sa fie tinut in padoc atat cat doreste noul prprietar. La acest moment avem in padocul nostru 6 caini care sunt adoptati la disatanta“, a precizat Danut Pale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here