Mizerie de nedescris, miros insuportabil si galagie infioratoare. Asta au gasit membrii echipei de control constituita de Prefectura in gospodariile a doua iubitoare de animale la Cernatesti.

Convoiul format din prefectul județului, șefii DSP, DSV, Garda de Mediu și polițiști s-a oprit mai întâi în satul Cernătești, la o gospodărie transformată în adăpost pentru câini și pisici. Proprietara casei a strâns aici peste 150 de animale, spre disperarea vecinilor.

Autoritățile au descins apoi la o gospodărie din satul Aldeni, unde proprietarii îngrijesc peste 250 de căței și pisici într-o curte de 2.500 de metri pătrați. Animalele stau libere prin curte, motiv pentru care, susține proprietara padocului neautorizat, nu le-a fost permis accesul organelor de control.

Proprietarii celor două adăposturi neautorizate au primit amenzi care însumează peste 10.000 de lei pentru încălcări ale legilor privind sănătatea publică, protecția mediului și ale normele sanitar veterinare.

Au primit, de asemenea, trei luni răgaz de la autorități pentru a-și muta animalele în afara intravilanului. Dacă nu se vor conforma, adăposturile ar putea fi evacuate cu forța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here