La Buzău, pietonii îşi pot spăla mâinile cu apă şi săpun după ce coboară din autobuz ori înainte să ajungă acasă de la cumpărături. Primăria a anunţat că va monta câteva zeci de lavoare mobile în punctele aglomerate, inclusiv în staţiile de autobuz.

Montarea unor lavoare stradale în locurile aglomerate de pe raza municipiului Buzău se numără printre noile măsuri de luptă împotriva coronavirus luate luni la nivelul Primăriei Buzău.

„Am luat toate cele 50 de lavoare mobile disponibile la Dedeman. Le vom monta în locurile cele mai aglomerate din Buzău. La intrarea în pieţe, în staţiile de autobuz, în centru, etc. Vor avea apă şi săpun pentru ca buzoienii să se spele pe mâini înainte de a se îndreptate spre casă”, a anunţat luni primarul Constantin Toma.

Edilul şef a anunţat, de asemenea, că va începe montarea de dozatoare cu dezinfectant în blocurile din Buzău, aşa cum a solicitat duminică seară guvernul prin Ordonanţa Militară nr. 4.

„Avem 1.610 blocuri în oraşul Buzău. Nu avem încă dozatoare pentru toate. Deocamdată, punem ce avem şi vom monta peste tot pe măsură ce vom găsi să cumpărăm. De asemenea, am dat dispoziţie către RER să facă dezinfecţia în toate scările de bloc, prin lifturi şi alte locurile comune”, a adăugat primarul Constantin Toma.

O altă noutate e obligarea instituţiilor publice şi a agenţilor economici din oraş de a amplasa covoraşe impregnate cu dezinfectant la intrarea în spaţiile închise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here