Situație fără precedent pentru Traian Băsescu. Fostul președinte al României a rămas fără numărul necesar de senatori pentru a forma grupul parlamentar, potrivit evz.ro.

Anunțul făcut de liderii ALDE, care au afirmat că mai mulți membri ai PMP vor trece la formațiunea politică a lui Tăriceanu, s-a confirmat. După ce a rămas fără numărul necesar de senatori pentru a forma grupul parlamentat, alt senator PMP a trecut la ALDE.

Unul dintre ei este chiar senatorul Dorin Bădulescu care era chiar liderul de grup al PMP din Parlament.

Senatorul buzoian Dorin Bădulescu este inițiatorul unui proiect de lege care vizează creșterea pragului veniturilor de la care poţi apela la un apărător „din oficiu“, acest demers venind în ajutorul nevoiașilor care, de voie sau de nevoie, ajung să se judece în procese civile şi care nu-şi permit să angajeze un avocat.

Persoanele cu un venit mai mic de 60% din valoarea salariului minim pe economie vor beneficia integral de ajutor public judiciar, potrivit unui proiect de lege de modificare a OUG 51/2008 privind ajutorul public judiciar în materie civilă.

Astfel, potrivit unui calcul simplu, pentru a putea beneficia gratuit de serviciile unui apărător, petenții nu trebuie să aibă venituri mai mari de 1.140 de lei pe lună, în condiţiile în care salariul minim pe economie a crescut, de la 1 ianuarie 2018, la 1.900 de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here