Limitatoarele montate în ultima perioadă în municipiul Buzău i-au determinat pe unii dintre aleşii locali să ia atitudine. Consilierul independent Constantin Ionescu a trimis către conducerea IPJ o scrisoare prin care solicită lămuriri cu privire la limitatoarele atât de contestate de şoferii buzoieni în ultimele zile.

În scrisoarea adresată IPJ Buzău, Constantin Ionescu explică că denivelările ar fi improvizate şi nu ar respecta normele legale.

„Din informaţiile oferite de codul rutier cât şi de specificaţiile tehnice, aceste dispozitive au următoarele dimensiuni de execuţie: aceste limitatoare pot fi din metal sau cauciuc cu inserţie galbenă reflectorizantă pentru o mai bună vizibilitate pe timp de noapte  înălţimea acestora putând fi de 3,5 sau 7 centimetri  în funcţie de viteza specificată pe indicatorul „Limitare de viteză” (30,40 şi respectiv 50 km/h) şi o lungime a căii de rulare între 60 şi 90 de cm”, se arată în scrisoarea  consilierului municipal Constantin Ionescu către IPJ Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here