In ultimele zile, pentru asigurarea unui climat de siguranţă şi linişte, politistii locali au fost prezenti în zona lăcaşurilor de cult, pe căile de acces către acestea, precum şi pe timpul oficierii slujbelor religioase.

De asemenea, politistii locali au fost prezenţi şi în zonele unde există mari aglomerări de persoane (gara, autogara, pieţe), dar si in zona marilor centre comerciale.

Premergător acestei perioade, au fost intensificate gradual măsurile de ordine publică şi au fost desfăşurate acţiuni, cu precădere în zonele şi arterele intens circulate, în preajma restaurantelor, sălilor de jocuri, cluburilor de noapte, actiuni ce au urmărit descurajarea persoanelor care tulbură ordinea şi liniştea publică sau comit alte fapte antisociale.

Politistii locali au intervenit, pentru respectarea circulatiei pe drumurile publice si cu privire la asigurarea salubrităţii, menţinerea aspectului gospodăresc şi estetic al municipiului. În urma acestor acţiuni, au fost constatate si aplicate un nr. de 122 sancţiuni pentru tulburarea, fara drept a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma; consumul de bauturi alcoolice in locuri publice; proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenintari cu acte de violenta impotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natura sa tulbure ordinea si linistea publica sau sa provoace indignarea cetatenilor ori sa lezeze demnitatea si onoarea acestora; depozitarea în alte locuri decât rampa de gunoi a gunoiului menajer, pământului, deşeurilor şi rezidurilor de orice natură; aruncarea gunoiului menajer lângă containere sau pubele, împrăştierea conţinutului acestora dar si pentru nerespectarea circulatiei pe drumurile publice privind oprirea/stationarea autovehiculelor.

Valoarea sanctiunilor contraventionale a fost de 17 237 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here