Rude ale localnicilor din Cernatesti, intorsi zilele trecute din Italia, au stat de vorba cu reporterul Jurnalul de Buzau si a explicat ce au facut de cand au venit in tara din Sardinia, Italia. De asemenea, au tinut sa sublinieze faptul ca la orice ora din zi si din noapte stau la dispozitia medicilor epidemiologi, pentru orice fel de teste.

“In primul rand as vrea sa precizez faptul ca tatal meu, sora mea si cumnatul meu au revenit pe data de 9 martie din zona Sardinia, Italia, zona ce nu era considerata a fi de risc. La aeroport au completat toate formularele, iar autoritatile vamale au considerat ca zona din care vin nu este de risc si nu este cazul sa fie plasati in izolare la domiciliu. Le-au luat temperatura, le-au luat datele si numar de telefon, ca in cazul in care ar fi ceva sa poata fi contactati. Ei au spus unde merg, in ce comuna merg, au lasat toate datele necesare pentru ca in viitor sa fie contactati. De asemenea, li s-a spus sa mearga acasa dar nu li s-a spus cu ce sa mearga sau alte indicatii. Ei au venit cu un microbuz de transport persoane. Este adevarat ca nu am fost contactati pana la acest moment de nimeni, am vorbit doar cu medicul de aici, din Cernatesti, domnul doctor Benga Cristian care a spus ca a fost o lacuna intre autoritatile romane vamale si DSP, pentru ca DSP-ul nu luase la cunostinta ca pe teritoriul tarii au patruns 3 persoane din zona Sardinia. Odata reglementat acest aspect, DSP-ul a considerat ca nu este necesar ca personele in cauza sa fie monitorizate mai strict. Vreau sa se inteleaga un lucru. Familia mea este de acord ca la orice ora orice autoritate competenta, care doreste sa vina sa faca orice test doreste, noi le stam la dispozitie. Noi am si spus, sa vina cineva sa iesim de sub incidenta asta”, a declarat Cristian Antonescu, ruda a celor 3 persoane din Cernatesti intoarse din Sardinia, Italia.

Barbatul a subliniat faptul ca cele 3 persoane au intrat legal in tara si au oferit toate datele, ba chiar sunt dispuse oricand sa fie testate.

“Vreau sa se specific faptul ca nu suntem o familie de ciumati. Nu vreau sa ma trezesc cu vecinii sa ma goneasca din propria curte. Eu la ce sa ma astept acum? La ora 9 seara sa vina cu furcile si topoarele la mine la poarta ca si cum am fi un neam de ciumati? Ei au intrat in tara in mod legal, nu fraudulos. Au prezentat documente, au fost luati in evidenta. Pe cine mai trebuia sa anunt? Sa imi iau o trompeta sa merg sa anunt ca au venit din Sardinia?”, a mai spus Cristian Antonescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here