Dumitru ENE2Lovitura de teatru in cazul inspectorului scolar general Dumitru Ene. Acesta a fost numit in functie marti, dar tot in aceeasi zi a fost suspendat de catre ministrul Daniel Funeriu.

Potrivit vicepresedintelui PNL Buzau, Cristi Bagiu, din Minister au plecat doua decizii, ambele cu data de 22 martie. „Ministrul Funeriu a semnat doua hartii in aceeasi zi, una cu numirea domnului Ene, cea de-a doua cu suspendarea acestuia din functie, pana la lamurirea situatiei legate de dosarul de la Departamentul National Anticoruptie. Aceasta in conditiile in care dansul nici macar nu a fost instiintat oficial ca ar fi anchetat de D.N.A. Astazi domnul Ene a avut infatisare la Ploiesti, pentru indreptarea erorii materiale din hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila de repunere a sa in functie. Este jenant ce se intampla.”, a declarat liberalul Cristinel Bigiu.

Dumitru Ene a fost demis din fruntea Inspectoratului Scolar Judetean in primavara anului 2009, dar a actionat in judecata Ministerul Educatiei, sustinand  ca inlaturarea lui s-a facut pe criterii politice. Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie i-au dat dreptate, si au hotarat ca Ene sa fie repus in functie si sa primeasca salariile ce i se cuveneau pe perioada cat a fost inlaturat de la sefia ISJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here