Noul pod de la Vadu Pașii ar putea fi dat în folosință până în vara acestui an dacă graficul lucrărilor nu va fi afectat de calamități naturale, ploi torențiale sau viituri apărute pe râul Buzău.

Vremea bună din această iarnă a ținut cu constructorii, care în ultima lună au reușit să lucreze susținut la cea de-a doua parte importantă a infrastructurii podului: cele două culee de la baza construcției.

Construcțiile de beton armat sunt pregătite să facă legătura podului cu cele două capete ale drumului, ce va lega comuna Vadu Pașii de municipiul Buzău.

Termenul de finalizare a lucrării a fost prelungit în primăvara anului trecut, din cauza viiturilor puternice care au măturat tone de fier beton și au deteriorat mai multe cofraje ale structurii de susținere a podului.

Cu toate întârzierile neprevăzute, șantierul podului de la Vadu Pașii a intrat din ianuarie 2020 în linie dreaptă.

Chiar dacă ritmul nu este așa de alert ca în toamnă, vremea frumoasă a permis să.se efectueze lucrările.de turnare ale celor două culee ale podului.

Muncitorii au montat deja primele trei tronsoane metalice al podului, spre malul dinspre orașul Buzău iar din primăvară sunt anunțate lucrări complexe la ultimele trei tronsoane, spre Vadu Pașii.
După fixarea tăblierelor pe toată lungimea podului, executată cu macarale de mare tonaj, urmează ca muncitorii să toarne covorul asfaltic.

Cel mai probabil, operațiunile de amenajare a tablierelor, de turnare a căii de rulaj și de asfaltare propriu zisă a podului vor avea loc la începutul verii.

Lucrarea este executată de un consorțiu ce are în componență, societatea SC Integral SA Buzău.
Primarul Gheorghe Firon este optimist în ceea ce privește ternenul de finalizare.“Am văzit că s-au realizat cele două culee ale podului ceea ce este foarte bine pentru termenul de finalizare al lucrării. Este o dovadă în plus că se fac eforturi ca lucrările să se termine la timp.Suntem conștienți că lucrurile nu sunt chiar atât de simple fiind un proiect costisitor dar sperăm ca firma de construcții va finaliza rapid acest obiectiv de mare impact pentru comuna noastră.”, ne-a declarat Gheorghe Firon, primarul comunei Vadu Pașii.

Noul pod de la Vadu Pașii este construit cu bani de la Consiliul Județean Buzău și Ministerul Dezvoltării, investiția ridicându-se la peste 26 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here