afis_picnic 2
Anul acesta, luna francofoniei va fi marcata printr-un eveniment national, un picnic francofon care va avea loc in 20 de orase din Romania, in acelasi timp, pe data de 17 martie. Scopul acestui eveniment propus de Ambasada Frantei, Institutul Francez din Romania, GADIF, MECS din Romania este de a reuni copii, tineri francofoni romani, personalitati din domeniul institutional si al afacerilor pentru a impartasi valorile francofoniei. Punctul forte al acestei prime editii va fi difuzarea, pe retele de socializare, a unor haikuuri scrise de copii si tineri in limba franceza.
Centrul Cultural Francofon Buzau, in parteneriat cu ISJ Buzau, Galleria Mall Buzau, Consiliul Judetean Buzau, Cofetaria Briana va organiza acest eveniment marti, 17 martie 2015, de la 13h30 la 14h30, la Galleria Mall Buzau, etajul I.
Elevii participanti vor avea ocazia sa –si pregateasca un picnic pe baza ingredientelor puse la dispozitie de organizatori, sa dialogheze in limba franceza cu dl Benoit Rutten, delegatul Wallonie- Bruxelles in Romania si presedintele Grupului Ambasadelor, Institutiilor si Delegatiilor Francofone din Romania, cu personalitati francofone locale.
La ora 14, participantii vor posta creatiile poetice de tip haiku pe retelele de socializare Facebook si Twiter sau pe Hashtagul #Haikunoi2015. Unul dintre scopurile evenimentului este de a oferi participantilor posibilitatea de a se exprima in limba franceza, in functie de nivelul competentelor de limba franceza si de temele pe care doresc sa le propuna in creatiile poetice. La finalul evenimentului, va avea loc si o parada a creatiilor poetice afisate intr-un mod cat mai inedit ( pe baloane, umbrele, umerase, rucsacuri etc) .
Inscrierea la acest eveniment se va face prin trimiterea unui mesaj la adresa ccf.secretariat@gmail.com, pana duminica, 15 martie 2015.
Toti participantii vor primi diplome si cate o surpriza francofona dulce.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here