Magistrații de la Tribunalul Buzău au decis suspendarea ședințelor de judecata până la data de 1 februarie. In acest timp vor fi judecate doar cauzele urgente.
Încă din 10 ianuarie, ședințele de judecată programate la Tribunalul Buzău fuseseră suspendate însă doar pentru o oră, în intervalul orar 10,00-11,00.
Judecătorii au decis acum să recurgă la o formă de protest mult mai dură astfel că au hotărât să suspende ședintele pe tot parcursul zilei, urmând a fi judecate doar cauzele urgente
Nemulțumirea magistraților este legată de intenția Guvernului de a elimina pensiile de serviciu atât pentru judecători cât și pentru personalul auxiliar de specialitate.
Magistrații consideră că propunerile de eliminare a pensiilor speciale ale judecătorilor și de plafonare a sporului pentru condiții vătămătoare de muncă sunt de natură să afecteze independența sistemului de justiție.
Camera Deputaților va da pe 28 ianuarie votul final pe proiectul privind eliminarea pensiilor speciale care îi nemulțumește pe magistrați dar și pe grefierii din instanțele din întreaga țară.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here