După confirmarea focarului de la căminul de bătrâni de la Smeeni, în urmă cu două zile, s-a dat din nou alarma la cel mai mare Spital de Neuropsihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță din țară după ce mai multe persoane au fost diagnosticate cu COVID-19. Virusul a fost confirmat atât în rândul pacienților cât și al angajaților.

Secțiile Psihiatrie 1 și Psihiatrie 2 din cadrul Spitalului Săpoca sunt focar COVID-19. Anunțul a fost făcut de Direcția de Sănătate Publică după ce pe 20 ianuarie a confirmat șase persoane cu SARS-CoV-2. Este vorba despre patru pacienți și doi angajați.

”Secțiile de Psihiatrie 1 și 2 sunt secții care se regăsesc la nivelul aceluiași pavilion și care comunică între ele. Focarul a debutat în data de 20 ianuarie când unul dintre pacienți a prezentat simptome sugestive. S-au recoltat probe care au arătat că este infectat. A urmat supravegherea, izolarea contacților și pe măsură ce alte persoane prezentau mici semne care indicau o infecție s-au recoltat teste. Așa am descoperit patru pacienți și doi angajați, respectiv două asistente”, a spus Carmen Scântei, medic epidemiolog DSP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here