Primăria a extins categoriile de buzoieni care pot beneficia de sprijin financiar pentru cumpărarea unei centrale termice de apartament. Vor mai primi bani persoanele singure şi familiile cu venituri nete pe membru cuprinse între salariul minim şi 1.600 de lei. Ajutorul de urgenţă va fi de 3.500 de lei, beneficiarii fiind nevoiţi să achite diferenţa din bugetul propriu.

dosare centrala 2Noile reglementări privind acordarea ajutoarelor sociale pentru achiziţionarea unei central de apartament au fost aprobate de Consiliul Local. Astfel, s-a ridicat plafonul de venituri până la care buzoienii pot beneficia de acest sprijin, noua categorie urmând a primi 3.500 de lei.

Până acum, peste 200 de familii din Buzău au fost eligibile pentru a primi câte 7.000 de lei pentru a cumpăra centrale, însă acestea sunt din categoria celor care au venitul net pe membru de familie până la salariul minim, inclusiv.

De menţionat că, pentru a beneficia de ajutorul de 3.500 de lei din partea Primăriei, persoanele care se încadrează în noile criterii de venituri trebuie să achite din resurse proprii diferenţa de cost a sistemului de încălzire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here