rabla
Programul de stimulare şi înnoire a parcului auto naţional ar putea debuta, în acest an, după jumătatea lunii martie, a spus astăzi Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Începând de azi, 16 februarie, Ghidul de finanţare va fi în consultare publică, timp de zece zile.

‘Timp de zece zile, începând de astăzi, Ghidul de finanţare a Programului Rabla va fi în consultare publică pe site-ul ministerului. Finanţarea Rabla 2015 face parte din bugetul Fondului de Mediu şi sper ca, în prima şedinţă de Guvern, să fie aprobat bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu. Bugetul pentru programul Rabla este de 200 de milioane lei, cu 33% mai mare decât bugetul anului 2014’, a spus Gavrilescu.

Potrivit ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, prima de casare va rămâne, în acest an, la 6.500 de lei, iar eco-bonusul destinat celor care vor să cumpere o maşină ecologică a fost majorat de trei ori, de la 500 la 1.500 de lei.

„În acelaşi timp, sperăm ca prin dezbaterea publică demarată azi, să putem să finanţăm 25.000 de tichete electronice, din care 20.000 pentru persoane fizice. Sperăm ca, pe parcursul lunii martie, poate la jumătatea lunii, cetăţenii români să poată accesa programul”, a explicat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here