Vestea că Adela Petre a decedat noaptea trecută i-a întristat pe buzoieni. Artiști, oameni de cultură și oameni politici au postat mesaje de condoleanțe prin care își exprimă regretul pentru ceea ce a pierdut județul Buzău și nu numai.

„Se spune că lumea este jumătate bună și jumătate rea și că fiecare dintre noi poate să încline balanța într-o parte sau alta prin propriile decizii și acțiuni. Cu siguranță, Adela Petre a făcut această lume mai bună și mai frumoasă prin creațiile sale unice de artă populară expuse în colecții atât din țară, cât și din străinătate.
Va rămâne întotdeauna în sufletele noastre ca un ”tezaur uman viu”, așa cum a fost declarată de UNESCO în 2012, deoarece lucrările sale, care redau într-un mod inegalabil sufletul românesc, vor continua să inspire generații întregi și vor contribui la perpetuarea artei și tradițiilor noastre. Datorită Adelei Petre, Buzăul și-a găsit un loc binemeritat pe harta culturii mondiale. Dumnezeu să o odihnească!”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here