Noul preşedinte al Camerei Deputaţilor este Marcel Ciolacu, după votul de miercuri, el urmând să îl înlocuiască pe Liviu Dragnea, după ce acesta din urmă a fost încarcerat ca urmare a condamnării în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. Este a doua funcţie importantă în stat obţinută de Ciolacu, după cea de viceprim-ministru în Guvernul Tudose. Într-un mesaj postat pe Facebook, preşedintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, a declarat că atât timp cât va ocupa această funcţie se va consulta cu toate partidele politice şi va avea un dialog cu celelalte instituţii fundamentale ale statului.

”Am acceptat funcția de președinte al Camerei Deputaților pentru că această guvernare are nevoie de stabilitate în Parlament. Țara trebuie guvernată și niciun partid din opoziție nu a dorit în mod real să își asume această responsabilitate. Parlamentul trebuie să susțină la nivel legislativ programul guvernului. Avem rezultate bune în economie și ele trebuie să continue. Am plătit prețul corect în aceste alegeri pentru greșelile făcute în trecut și trebuie să trecem într-o nouă etapă.
De aceea, mă voi consulta cu toți colegii parlamentari, cu șefii de comisii și ne vom concentra strict pe agenda cetățeanului și nu pe agenda personală a cuiva: îmbunătățirea legislației în domeniul absorbției fondurilor europene, flexibilizarea procedurilor la licitațiile pe infrastructură sau codul administrativ.
Atâta timp cât voi ocupa această funcție mă voi consulta cu toate partidele politice și voi avea un dialog cu celelalte instituții fundamentale ale statului. În Parlament a existat mereu aceasta cutumă prin care puterea are un dialog constant cu opoziția. Am văzut ce se întâmplă atunci când puterea este concentrată într-o singură mână și deciziile sunt impuse prin forță. Acest mod de a face politică trebuie să dispară. Acestea sunt prioritățile mele pentru perioada următoare!” a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here