Pentru prima dată, astăzi, la Buzău, s-a serbat cu fast „Ziua Aviației”. Motiv de mândrie pentru aviatorii și parașutiștii buzoieni, dar și pentru toți cei care au lucrat ori încă activează în unitățile de la Boboc și din Crâng.

FB IMG 1563544705093

Bucurie au simțit astăzi și cei aproape o mie de buzoieni veniți la inaugurarea monumentului închinat aviatiei, montat in rondul de pe Unirii Nord, pentru că orașul lor are un avion-simbol în cel mai important giratoriu din oraș, dar și pentru că „Buzăul este oraș al aviației și parașutismului militar românesc”.

FB IMG 1563544684101

„Buzău- oraș cu o tradiție aviatică îndelungată are de astăzi un nou simbol!

Se spune că sufletul unui oraș se regăsește cel mai bine în simbolurile sale. Un oraș fără simboluri este un oraș fără memorie, fără spirit și fără viață. Simbolurile au rolul de a uni comunitatea în jurul unor valori comune pe care le reprezintă și dau acel sentiment aparte de mândrie locală.

La Buzău avem deja Palatul Comunal, dar cred că era nevoie și de un simbol care să exprime felul de a fi al buzoienilor. Și aici mă gândesc în primul rând la curaj. Buzoienii sunt oameni curajoși, dar și oameni care își iubesc țara și tradițiile ei.
În județul nostru s-au format generații întregi de piloți și parașutiști militari, care au scris istorie în aviația militară și au reprezentat România cu cinste și onoare peste hotare.

De aceea cred că avionul care va veghea de astăzi orașul nostru reprezintă cel mai bine modul în care aviatorii și parașutiștii militari buzoieni și-au slujit țara de-a lungul timpului. Dar și un motiv de mândrie pentru fiecare buzoian!

Felicitări domnului primar Constantin Toma pentru inițiativă, reprezentanților ARPIA- filiala Buzău și tuturor celor care au contribuit ca acest eveniment să aibă loc!”, fost mesajul transmis de Marcel Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here