Un urias pas înainte pentru autonomia reală a administrației publice față de administrația publică centrală, dupa 38 de ani. Camera Deputaţilor a adoptat luni proiectul de lege privind Codul administrativ, în calitate de for decizional, cu 175 de voturi pentru, 33 împotriva şi 15 abţineri.

Marcel Ciolacu, in calitate de președinte al Comisiei speciale care s-a ocupat de elaborarea acestui Cod, a colaborat cu Asociația Comunelor, Asociația Orașelor, Asociația Municipiilor și Uniunea Naționala a Consiliilor Județene din România.

„Codul Administrativ a fost astăzi votat în Camera Deputaților! Este un mare pas înainte pentru autonomia reală a administrației publice față de administrația publică centrală. De acum înainte administrația publică va avea toate instrumentele necesare pentru a oferi un serviciu public de calitate cetățenilor acestei țări.

În calitate de președinte al Comisiei speciale care s-a ocupat de elaborarea acestui Cod, mi-am dorit să avem o dezbatere autentică lipsită de dispute politice, în care să se audă în primul rând vocea aleșilor locali pentru că ei știu cel mai bine care sunt soluțiile la problemele cu care se confruntă în comunitățile lor. Este prima dată când reușim să facem o lege care să primească susținerea unanimă a Asociației Comunelor, Asociației Orașelor, Asociației Municipiilor și Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România. De asemenea, doresc să mulțumesc reprezentanților Ministerului Dezvoltării și Administrației Publice pentru munca extraordinară și implicarea de care au dat dovadă în această perioadă.

Mă bucur că PSD și-a asumat acest proiect esențial, care va schimba definitiv fața administrației publice din România, făcând-o mai eficientă și mai apropiată de oameni! Totodată, este important de menționat faptul că prin acest Cod administrativ s-au creat premisele viitoarelor legi ale descentralizării și ale reorganizării administrativ-teritoriale”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Marcel Ciolacu a tinut sa atraga atentia cu privire la discutiile aparute pe marginea pragului de 20% privind utilizarea limbii materne în administrația publică locală.

” Sper ca, pe viitor, cei care au încercat să inflameze spiritele între români și maghiari să își dea seama cât de mult rău fac și să renunțe la această retorică retrogradă și păguboasă. Pragul de 20% privind utilizarea limbii materne în administrația publică locală rămâne în vigoare, așa cum a fost întotdeauna!”, a mai scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here