Este deja de notorietate faptul că Ovidiu Anghel, candidatul PNL la Primăria Buzău a provocat, în urmă cu câţiva ani, un accident de circulaţie soldat cu decesul unui bărbat. Acesta a declarat că nu el se face vinovat de producerea acestui accident şi că nu a fost condamnat pentru acest lucru. Iată declaraţiile făcute de Ovidiu Anghel la un post local de televiziune:

Însă şeful PSD Buzău, Marcel Ciolacu a prezentat, într-o conferinţă de presă, un document prin care demontează cele spuse de Ovidiu Anghel.  Deputatul Ciolacu a citit din sentința Curții de Apel Ploiești, instanță care a dictat, pe 28 octombrie 1998, pedeapsa de 1 an de închisoare cu executare. Ovidiu Anghel nu a executat însă pedeapsa, fiind grațiat prin decretul Președintelui Emil Constantinescu, un an mai târziu.

„În perioada de precampanie electorală am fost la un post local de televiziune şi am reamintit un incident al lui Ovidiu Anghel pe care l-a avut în urmă cu 16- 17 ani . Dumnealui a ieşit imediat şi a zis că mă dă în judecată pentru calomnie, că nu e adevărat, că e ceva de campanie, că a fost implicat într-un accident în care nu este vinovat, a omorât un bătrân sub influenţa alcoolului. A spus foarte clar că nu a fost accidentul din culpa dânsului. Realitatea este cu totul alta şi m-am obişnuit ca domnul Ovidiu Anghel să mintă cum respiră. Mai exact, prin decizia nr. 1328 din 28.12.1998 a Curţii de Apel Ploieşti, domnul Anghel a fost condamnat pentru ucidere din culpă conform art. 157 alin. 2 Cod Penal la un an de închisoare cu executare şi plata pensiilor alimentare a doi copii minori. Domnul Tănase Constantin a fost victima, un om nu prea în vârstă dacă avea doi copii minori. Domnul Anghel nu a făcut închisoare pentru că a fost graţiat prin Decretul 137 din 1997 dat de preşedintele Emil Constantinescu. Din acest motiv nici nu are CV. Din informaţiile noastre, el a fost reabilitat în 2009  înainte de a fi numit subprefect. Din acest motiv nu a prezentat în faţa nimănui niciun CV pentru a construi tot istoricul profesional al dumnealui. La Tribunalul Buzău a câştigat dânsul, dar la Curtea de Ploieşti sentinţa a fost casată şi a fost condamnat”, a declarat Marcel Ciolacu, liderul PSD Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here