Marcel CIolacu
Deputatul PSD de Buzău, Marcel Ciolacu, a comentat pe contul său de facebook decizia Camerei Deputaţilor de a încuviinţa reţinerea dar nu şi arestarea Elenei Udrea, vot care s-a dat miercuri în Camera Deputaților.
”Doamnei Alina Gorghiu ori îi face plăcere să denatureze adevărul, ori nu este prea bine informată.
Miercuri, votul împotriva reţinerii şi arestării preventive a fost dat masiv de către vechii PDL-işti. Întotdeauna, când se întâmplă ceva ciudat în politică, trebuie să vezi cine are cel mai mult de câştigat, sau cine are interesul să ascundă ceva (cazul de faţă). În cadrul şedinţei comisiei juridice, doamna Elena Udrea a vorbit de banii care au ajuns la Vasile Blaga, nu am auzit de Victor Ponta sau de Liviu Dragnea. Toate televiziunile au filmat şi sunt sigur că înregistrările există.
Terminaţi cu acest mod ipocrit de a face politică!
Rezolvarea problemei are o singură soluţie: eliminarea imunităţii, de orice fel!”, a scris pe rețeaua de socializare parlamentarul buzoian.

Elena Udrea va putea fi urmărită penal şi reţinută, în condiţiile în care rezultatul final al votului Camerei Deputaţilor privind cererea de reţinere a fost de 123 de voturi pentru şi 119 împotrivă, în timp ce solicitarea de arestare a fost respinsă.
Udrea a declarat, după vot, că este strigător la cer, că ceea ce s-a întâmplat ”este circ, şi nu justiţie”, adăugând: ”Au dat-o ca la rabin: una pentru procurori, una pentru Udrea”.

Întrebată cum comentează votul colegilor săi deputaţi, Udrea a spus că aceştia ”se poartă exact aşa cum este imaginea despre Parlament”.

”Ei au nevoie de curaj pentru a recunoaşte lucrurile despre care ştim toţi că se întâmplă, abuzurile care se întâmplă, se poartă exact aşa cum este imaginea despre Parlament, deci până la urmă ne merităm. Eu v-am spus că ceea ce mi se întâmplă mie e o poveste de destin, luaţi-o ca atare”, a declarat Udrea.
Ea a mai spus că este strigător la cer ceea ce i se întâmplă.

”Nu am crezut că se va vota a treia arestare pentru că e strigător la cer. Ce justiţie e asta care face arestări preventive fără niciun motiv, ce pericol sunt eu acum dacă din mai o instanţă m-a lăsat în libertate şi a constatat că nu sunt un pericol social, ce pericol sunt eu pentru fapte care sunt presupus săvârşite acum cinci – şase ani. Ăsta-i circ, nu e justiţie. Imaginea Parlamentului nu din cauza unor dosare penale are de suferit, ci din modul în care se aplică justiţie şi din modul în care se trimit aceste cereri la Palament, cu circul de rigoare care se face în jurul lor. Eu vreau să fiu reţinută şi vreau să port din nou cătuşe. Dacă e circ, să fie până la capăt. Eu cred că au dat-o ca la rabini – hai să fie una şi pentru procurori, una şi pentru Udrea, cred că aşa au dat-o pentru că e imposibil să nu fi fost voturi anulate, ştim toţi că au fost”, a mai spus Udrea.

Întrebată dacă va contesta decizia deputaţilor, ea a spus că nu va contesta nimic.

”Nu merg să vorbesc cu nimeni, dacă procurorii au ceva să mă întrebe, mă pot cita. Eu vă rog să mă urmăriţi de mâine încolo”, a adăugat Elena Udrea.

DNA a cerut ministrului Justiţiei să solicite Camerei Deputaţilor încuviinţarea urmăririi penale, a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea, într-un nou dosar în care aceasta este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii.

Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit suma de 520.000 de lei, reprezentând valoarea unor lucrări de renovare a unei vile din Eforie Sud, care a fost trecută în patrimoniul privat şi scoasă la vânzare la un preţ subevaluat.

De asemenea, Elena Udrea este suspectată că, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, având influenţă asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei şi SC Hidroelectrica SA, a cerut unui om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane de dolari pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului de vânzare – cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA. Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit de la acest om de afaceri suma de 3,8 milioane de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here