Marți, printr-o sedinta solemna, Camera Deputatilor si Senatul au marcat 15 ani de la aderarea Romaniei la Nato. Cu aceasta ocazie, Parlamentul a adoptat o declaratie, iar la eveniment au fost prezenti presedintele Romaniei, premierul, membri ai Guvernului, inalti oficiali si reprezentanti ai corpului diplomatic.

Intr-un text postat pe pagina sa de Facebook, Marcel Ciolacu, presedinte PSD Buzau si chestor al camerei inferioare a Parlamentului spune ca este mândru că face parte din partidul care în 2004 a reușit să unească toate energiile pozitive din societate, să obțină consensul politic și să facă posibilă aderarea României la NATO.

„Astăzi am participat la ședința solemnă a Parlamentului dedicată împlinirii a 15 ani de la aderarea României la Alianța Nord-Atlantică și a 70 de ani de existență a NATO.
Apartenența la NATO, alături de integrarea în Uniunea Europeană și Parteneriatul Strategic cu Statele Unite sunt pilonii fundamentali care au asigurat tranziția României către un stat modern și o societate deschisă valorilor democratice autentice.
Sunt mândru că fac parte din partidul care în 2004 a reușit să unească toate energiile pozitive din societate, să obțină consensul politic și să facă posibilă aderarea României la NATO. Și mă bucur că și în prezent PSD continuă să investească în securitatea României, iar dovada cea mai concretă este că ne aflăm în cel de-al treilea an în care am alocat 2% din PIB pentru Apărare.
Vom continua să dezvoltăm relația trans-atlantică, să ne respectăm angajamentele și să fim același partener serios și credibil al NATO, dar și un furnizor de securitate în această regiune din ce în ce mai complicată și impredictibilă.”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here