Liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu lansează un atac la adresa președintelui Klaus Iohannis după ce șeful statului a acuzat Guvernul PSD+ALDE de iresponsabilitate, având în vedere: „angajamentele politice şi instituţionale asumate, precum şi riscurile şi vulnerabilităţile existente în actualul context de securitate, regional şi internaţional”. Iohannis a mai spus că, „în acest sens, asigurarea securităţii naţionale ar trebui să fie o prioritate absolută, şi nu orgoliile politice de moment. Intenţia Guvernului de a reduce aceste bugete reprezintă un gest iresponsabil şi o gravă eroare”.

Deputatul Marcel Ciolacu vine cu replică la acuzele președintelui: ”Programul de guvernare al PSD va fi pus în practică indiferent câte piedici ne va mai pune domnul Iohannis. Mai întâi a refuzat ca România să aibă cât mai repede un guvern, acum refuză să avem un buget în timp util. Și asta pentru că și-ar dori să tăiem bani de la Educație sau Sănătate, ca să îi dăm instituțiilor de forță (ale căror bugete oricum au fost majorate consistent în ultimii ani). Acest lucru este inacceptabil pentru PSD! Tertipurile și atacurile prezidențiale nu vor schimba nimic! Vom rămâne consecvenți și vom aloca mai mulți bani doar acelor domenii care au legătură cu bunăstarea cetățenilor și creșterea nivelului de trai.

De fapt, sub toate aceste motive, domnul Iohannis își ascunde supărarea că bugetul Administrației Prezidențiale a fost redus cu aprox. 15%. Eu cred că dacă Parlamentul se poate descurca în acest an cu un buget mult mai mic, atunci și domnul președinte poate fi mai cumpătat cu deplasările externe sau achizițiile de mașini și mobilier de lux. Puțin echilibru nemțesc nu strică niciodată…”, a scris liderul PSD Buzau, Marcel Ciolacu, pe pagina sa de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here