Ani întregi a stat aproape în paragină, şi toţii factorii de decizie au făcut promisiuni că va fi reabilitat, dar nu nimeni nu s-a implicat serios în finanţarea pentru Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Vestea bună, însă, vine din partea vicepremierului Marcel Ciolacu care a anunţat că dintre toate proiectele ce au fost prinse în programul de finanţare PNDL II, reabilitarea şi modernizarea Colegiului Naţional Mihai Eminescu, este proiectul său de suflet.

„Am promis, am făcut! Aproape 750 de milioane de lei vor ajunge până în anul 2020, prin programul PNDL II, în județul Buzău. Sunt 131 de proiecte care vor fi finanțate prin acest program: de la modernizare de școli, creșe, grădinițe și unități sanitare, la sisteme de apă și canalizare, reabilitare de drumuri și rețele de iluminat public. Sunt proiecte importante care vor schimba definitiv imaginea județului nostru și vor face viața buzoienilor mai bună, indiferent că trăiesc într-o localitate care are un primar social-democrat sau din opoziție. Interesul public este singurul care contează cu adevărat!
Personal, mă bucură în mod special un proiect al meu de suflet: modernizarea Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Buzău, o clădire monument istoric, cu aproape 100 de ani de tradiție. Iar același lucru se va întâmpla și în cazul C.N. ”Alexandru Vlahuță” din Râmnicu Sărat, un alt edificiu încărcat de istorie care avea nevoie de reabilitare”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Colegiul „Mihai Eminescu” din Buzău a ajuns un pericol pentru elevii care învaţă acolo, dar şi pentru cei care trec pe lângă zidurile clădirii. Tencuiala s-a măcinat până la zidarie, din faţadă cad bucăţi, iar de pe acoperiş se desprind ţigle. Pe zidul şcolii sunt puse afişe de avertizare pe care puţini trecători le citesc.

De-a lungul timpului, clădirea impozantă a trecut prin mai multe reparaţii, ultima în 2001. Însă atunci s-au făcut doar lucrări de igienizare.

Colegiul „Mihai Eminescu” este una dintre cele mai prestigioase unităţi de învăţământ din Buzău. Datează din 1939 şi este inclus în clasa B a monumentelor istorice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here