UPDATE: După ce IOn Vasile s-a retras din cursa pentru șefia PSD BUzău, a luat cuvântul Marian GHiveciu, care a declarat că se așteaptă la răzbunări, dar și că,probabil, nu va mai fi trecut pe listele de parlamentari PSD. GHiveciu a mai precizat că nu știe care-i va fi traiectoria politică, urmând să ia o decizie în privința a ceea ce vrea să facă, în continuare, pe scena politică locală.

UPDATE: Marian Ghiveciu a luat cuvântul. Deputatul PSD îi cere trimisului de la Centru, Codrin Ștefănescu, să nu se implice în organizație.

UPDATE: Viorel Holban: PSD Râmnicu Sărat va vota cu Marcel Ciolacu.”Lui Boșcodeală i-au fost fabricate dosarele”, ”Votati viitorul, nu trecutul ”, a mai spus Viorel Holban.

UPDATE: Au început luările de cuvânt. Primul pe listă este Ion Vasile care a declarat că ”pute la vârful PSD”. Discursul său este presărat când cu aplauze,când cu fluierături. Fostul senator cere vot secret, nu deschis, așa cum s-a întâmplat la scrutinul pentru alegerea președintelui filialei municipale a PSD Buzău.

UPDATE: Constatin Boșcodeală a vorbit, din nou, despre procesul pe care îl are la Curtea de Apel Brașov,după ce a fost condamnat de o primă instanță la 5 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu. Boșcodeală le-a transmis membrilor PSD, prezenți în sală, că procesul său a luat o altă turnură după ce unul din cei doi martori audiați săptămâna trecută a declarat că a fost obligat de procurori să scrie după dictare atunci când a fost întrebat despre activitatea primarului. A fost momentul în care Ion Vasile și Victor Mocanu au fluierat din sală, spunând că nu în fața membrilor de partid trebuie să dea explicații Boșcodeală,ci în fața magistraților.

UPDATE: Nici pe departe nu vor fi alegeri fără emoții și incidente în PSD Buzău. Scrutinul este supravegheat de polțiști iar de la Centru a fost delegat secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu. Ședința de alegeri este prezidată de Constantin Boșcodeală.
Au fost și câteva incidente. Senatorul Adrian Mocanu a avut un conflict cu o persoană care, cu un laptop, încerca să proiecteze pe un ecran niște imagini. Mocanu ar fi tras de firele laptopului pentru a-l împiedica pe acesta să mai difuzeze imaginile respective.S-a sunat la 112 iar pe fir a intrat Poliția. Incidentul a fost aplanat.
Același Adrian Mocanu ar fi încercat să bage în sală mai mulți bodyguarzi cărora le-ar fi dat ecusoane de membri, deși aceștia nu aveau nici o implicare în partid. Indivizii au fost descoperiți și dați afară din sală.

Moment crucial pentru PSD Buzău. Sâmbătă are loc conferința de alegeri în urma căreia se va desemna noul lider al organizației județene. După ce Constantin Boșcodeală, care a condus filiala, a făcut un pas înapoi preferând să nu mai candideze pentru a-și rezolva problemele în justiție, în lupta pentru șefia filialei s-au înscris deputatul Marcel Ciolacu și fostul senator IOn Vasile.
LUpta va fi strânsă. În mod cert, vor fi acuzații de fraudare a alegerilor, vor fi săgeți aruncate de ambele tabere înspre rivalii politici. Va fi o zi fierbinte cu de toate. Jurnalul Buzoian va urmări principalul eveniment politic al acestei perioade și va reveni cu informații ori de cîte ori ceva important se va produce la conferința de alegeri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here