Profesorul de educatie fizica si sport, Marius Musceleanu, fiul cunoscutului om de afaceri Constantin Musceleanu, a fost condamant la 10 luni de inchisoare cu suspendare dupa ce a fost prins la volan cu o concentratie serioasa de alcool în sânge.

Solutia pe scurt: În baza art. 336, alin.1, Cod penal, cu aplicarea art. 396, alin.10, Cod procedură penală, condamnă inculpatul M.E.S la o pedeapsă de 10 luni închisoare pentru infracţiunea de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice cu o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală, săvârşită în data de 20.06.2016. În baza art. 66 alin. (1) lit. a), b), Cod penal interzice inculpatului M.E.M. ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 1 an, de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe. În baza art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b), Cod penal interzice inculpatului M.E.M. ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. În baza art. 91, Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 92, Cod penal. În baza art. 93, alin. (1), Cod penal, obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Buzău, la datele fixate de acesta; b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93, alin. (2), lit. d) Cod penal, impune condamnatului să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei. În baza art. 93, alin. (3) Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul SC Urbis Serv SRL Buzău sau SC RER Ecologic Service SA Buzău, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. În baza art. 91, alin. (4) Cod penal atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96, Cod penal cu privire la conduita sa viitoare şi a consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere, situaţie în care se va dispune revocarea suspendării executării pedepsei şi executarea acesteia, în regim de privativ de liberate. În baza art. 274, Cod procedură penală obligă inculpatul la 400 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 21.03.2017.
Document: Hotarâre 304/2017 21.03.2017

Pe 16 iunie 2016, Marius Musceleanu a fost prins băut la volan. Tînărul era să provoace o nenorocire. Aflat la volan, era cît pe ce să intre într-un autoturism care se deplasa din sens opus, regulamentar. După ce a trecut razant pe lîngă această maşină, Musceleanu și-a continuat nestingherit drumul intrând pe șoseaua de centură a municipiului Buzău. Poliţiştii au fost sesizaţi de şoferul care era cît pe ce să fie implicat nevinovat într-un accident. Profesorul de sport a fost găsit în parcarea unui restaurant din zona Fabricii de Bere. Oamenii legii l-au testat cu aparatul Drager iar valoarea a arătat că Musceleanu băuse alcool fără măsură înainte de a se urca la volan. Concentraţia acoolică indicată a fost 0,99 miligrame alcool pur în aerul expirat. Polițiștii l-au ridicat pe bărbat și l-au dus la spital pentru recoltarea de probe biologice. Totodată, i-au întocmit dosar penal pentru conducere sub influența alcolului Marius Musceleanu este profesor de sport în Buzău, proprietarul unui club sportiv și antrenorul unei echipe de fotbal din oraş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here